Návod na výrobu odznaků - jak na to?

Vítáme Vás v tomto článku, kde Vám představíme 2 jednoduché metody výroby odznaků z pohodlí Vašeho domova. Zjistíte, co všechno je potřeba pro výrobu placek a kolik Vás to bude stát. Nepotřebujeme žádnou náročnou technologii, velké prostory ani výjimečné dovednosti. Všechno potřebné k oběma metodám na výrobu placek najdete v nabídce našeho internetového obchodu. 

DIY metoda výroby odznaků bez použití speciálního stroje na odznaky

  1. Vytiskněte a vystřihněte svůj obrázek. Při této metodě jednoduše použijte běžný tiskový papír vhodný pro tiskárny. Ujistěte se, že obrázek má správnou velikost pro průměr placky.
  2. Vložte obrázek do zaoblené části odznaku. Obrázek by měl směřovat směrem dolů dovnitř placky.
  3. Zastrčte zadní část placky a jemně ji zacvakněte. Vaše vlastnoručně vytvořená placka je hotová!
  4. Pokud budete chtít, můžete použít znovupoužitelný kryt. Tento typ krytu placky je možné jednoduše vysunout z placky a opakovaně ho používat.

návod na výrobu placek - ukázka hotových odznaků

Metoda výroby placek pomocí stroje na odznaky

  1. Pořiďte si speciální stroj na výrobu odznaků . Existují dostupné malé a snadno ovladatelné verze strojů na výrobu placek za příznivou cenu. Tento stroj vám umožní jednoduše a efektivně vytvářet vlastní placky. Doporučujeme také vyřezávač grafiky určený specificky pro placky, který vám usnadní proces tvorby. V našem sortimentu naleznete širokou škálu různých strojů na výrobu placek . Můžete si vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim představám o výrobě a finální podobě odznaků.
  2. Zvolte správné pouzdro pro vaše placky. Důležité je mít k dispozici pouzdro odpovídající velikosti vašeho stroje. Zkontrolujte, zda máte kovový nebo plastový disk, který bude sloužit jako zadní kryt placky, a plastovou přední část.
  3. Vytiskněte a vystřihněte obrázky. Použijte běžný tiskový papír a vyberte si vhodné obrázky pro vaše placky. Ujistěte se, že mají správnou velikost pro váš stroj. Přesně a pečlivě vyřízněte obrázky, aby byly rovnoměrné a čisté.
  4. Vložte kryt do lisu na odznaky. Ujistěte se, že zaoblená horní část směřuje nahoru a kryt je umístěn na straně, která se pohybuje a zarážkami je na pravé straně.
  5. Umístěte obrázek na kryt. Obrázek by měl být otočený směrem nahoru a zarovnán tak, aby odpovídal požadovanému vzhledu (pokud jsou držáky v horizontální poloze). Nezapomeňte obrázek zakrýt fólií, která ho ochrání.
  6. Vložte druhý kryt zpět. Zadní kryt by měl směřovat zpět do druhé matrice. Ujistěte se, že druhý kryt je nasměrován směrem dolů.
  7. Poté otočte matrice, aby byly kousky s obrázkem umístěny pod lisem na placky. Pečlivě zatlačte na rukojeť stroje, čímž zajistíte, že všechny části placky budou správně spojeny a pevně držet pohromadě.
  8. Následně opatrně otočte matrice opačným směrem, aby byl druhý kryt opět pod lisem. Pevně zatlačte na rukojeť, abyste zajistili kompletní spojení obou krytů a vytvořili tak pevnou a stabilní placku.
  9. Gratulujeme! Vaše placka je hotová. Můžete si nyní vychutnat výsledek své tvorby. Získali jste jedinečný a originální odznak, který můžete nosit nebo darovat jako originální dárek. Nezapomeňte si také užít samotný proces výroby, který může být kreativním a zábavným zážitkem.

 

Pro lepší představu výrobního procesu si prohlédněte info grafiku k jednomu z našich strojů na výrobu placek:

návod na výrobu placek krok po kroku

Průvodce při výrobě odznaků – Rozměrová pomůcka pro ořezávání grafiky

V následujícím obrázku najdete užitečného průvodce, který vám pomůže při výrobě odznaků. Tato pomůcka obsahuje podrobné rozměry pro různé průměry odznaků, spolu s označením oblasti, která se po výrobě zobrazí na odznaku s jistotou.

Když přistoupíte k výrobě odznaků, je klíčové mít přesný přehled o rozměrech a umístění designu na odznaku. Tabulka obsahuje informace o různých průměrech odznaků, aby vám poskytla přesný rámcový náhled, jak velký by měl být váš návrh. Můžete si tak být jisti, že vytvoříte odznaky, které budou vizuálně vypadat tak, jak jste zamýšleli.

Spolu s rozměrovými informacemi nabízí tato grafika také oblast odznaku, která se po jeho výrobě spolehlivě zobrazí. Díky tomuto užitečnému vodítku se vyhnete nechtěným zkreslením nebo ztrátě důležitých částí designu na vašem odznaku.

Výroba odznaků - pomůcka pro ořezávání grafiky

Abyste mohli ještě více rozšířit svou tvůrčí oblast, doporučujeme prozkoumat různé materiály a techniky, které můžete použít při výrobě placek. Například můžete experimentovat s různými druhy papíru, látkou nebo dokonce recyklovat staré časopisy a noviny pro vytvoření unikátních a ekologicky šetrných odznaků. Pamatujte, že jediným omezením je vaše představivost, takže si dovolte být kreativní a nebojte se vytvářet placky, které vás inspirují a vyjadřují váš jedinečný styl.

Kreatech.cz - váš průvodce světem potisku.